Cane Corso Turkey Cane Corso Italiano (Cane di Macellaio)

CANE CORSO TÜRKİYE
NORA


BARF DİYETİ - Forum

[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Test category » köpekler sağlık ve beslenme » BARF DİYETİ (ÇİĞ BESLENME)
BARF DİYETİ
corukDate: Wednesday, 05.10.2011, 22:03 | Message # 1
Private
Group: Users
Messages: 2
Reputation: 0
Status: Offline
BARF (Bone And Raw Food) Diet:
Yani Türkçe karşılığıyla kemik ve çiğ gıda diyeti anlamında bir kısaltmadır.Açılımından da anlaşıldığı üzere kemik ve çiğ gıdalar kullanılarak hazırlanan bir diyettir.

Bazı ekollere göre bazı özel hastalıklarda çiğ gıda önerilmektedir. (Epileptik bir köpeğin çiğ etle beslenmesinin daha olumlu sonuçlar doğurması gibi). Son zamanlarda bütün dünya bu konuyu hararetle tartışmaktadır. Çiğ gıda ile beslenme; hayvanın enerji seviyesini yükseltme prensibine dayanmaktadır. İşin bilimselliğine gelince; Homeopati bilimi bu durumu desteklerken geleneksel tıp bu durumu yadsımaktadır.Her ikisinin de haklı olduğu noktalar mevcuttur. Hijyenik çiğ etle beslenen köpeklerin kondüsyonlarının daha iyi olduğu gözlenmiştir. Ancak hijyenik olmayan çiğ gıdalarla beslenen köpeklerde çok ciddi hastalıklar görülmüştür.

Benim kişisel görüşüm ;
Bu tip beslenme rejimini en azından ülkemiz koşullarında hiç uygun olmadığı yönündedir.

-Bundan birkaç yıl önce Hürriyet Gazetesinden Ümit Çetin le Ankara ve çevresini kapsayan bir "Et Dosyası " hazırlanmıştı. Buradan biliyorum ki tükettiğimiz etlerin ne yazık ki hiçbiri hijyenik değil. Hijyenik koşullarda kesilmiyor. Dere kenarlarında kesilenden tutun da pis arabalarda taşınanlara kadar aklınızın alamayacağı pislikler... Bunlar sabahın çok erken saatlerinde oluyor bu yüzden sizler göremiyorsunuz.-

*Kemik, çok çabuk bozulabilen ve içerisinde kısa sürede mikropların üreyebileceği bir maddedir.
*Etler çiğ olarak tüketildiklerinde insanlara da bulaşabilen ve bazı durumlarda öldürücü olabilecek paraziter ve enfeksiyöz hastalıkların bulaşmasına neden olurlar.
*Diğer çiğ gıdalar da paraziter hastalıkların bulaşmasına neden olabilirler.

Kedi ve köpeklerin kuru mama yerine taze sebze, meyve, çiğ et, sakatat ve kemikle beslenmesi gerektiği esasına dayanan "Barf diyeti" son 2-3 yıldır Amerika ve Avrupa da giderek yaygınlaşıyor. İngilizce açılımı Bone And Raw Food, Türkçe anlamı ise kemik ve çiğ besin olan Barf, yurtdışında öyle yaygın ki evlere servis yapan özel firmalar bile kurulmuş durumda. Türkiye de de internet aracılığıyla duyulmaya başlayan bu beslenme türü hayvan severlerin ilgisini çekmeye başladı.

DAHA BESLEYİCİ !
Barf diyetinin hayvan sağlığına etkileri konusunda uzmanlar genelde olumlu yaklaşıyor. Hayvanın ömrünü uzatıyor, bağışıklığı arttırıyor. Konserve ya da kuru mamalar, bir dönem sonra hayvanda birikim yapıyor. Çünkü hepsinde çok miktarda katkı maddesi var." Çiğ besin tüketimi üzerine kurulu olan Barf diyetiyle ilgili hayvan sahiplerinin tek dikkat etmesi gereken noktanın hayvanların parazit tedavilerinin daha sıklaştırılması. Çiğ besinlerin hayvana hiçbir zararı yok. Bu bilimsel olarak da kanıtlanmış durumda. Ayrıca hayvana çiğ et verilince saldırgan olur gibi şeyler de tamamen batıl inanç. Hayvanlar da çok severek yiyorlar. Hepsi taze olduğu için daha aromatik oluyor. Pişmediği için besleyiciliği daha iyi oluyor. Mesela kemik, kaynattığınız zaman hem besleyiciliğini yitiriyor, hem de sertleşip mide bağırsak mukozasını çizebiliyor.
 
Forum » Test category » köpekler sağlık ve beslenme » BARF DİYETİ (ÇİĞ BESLENME)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: