Cane Corso Turkey Cane Corso Italiano (Cane di Macellaio)

CANE CORSO TÜRKİYE
NORA


eğitim - Forum

[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Test category » Eğitim » eğitim (ee)
eğitim
corukDate: Friday, 07.10.2011, 21:30 | Message # 1
Private
Group: Users
Messages: 2
Reputation: 0
Status: Offline
Eğitim; köpeğin sosyalleşmesini sağlar Kaliteli, bilinçli ve köpek psikolojisinden anlayan profesyonel bir eğitmen tarafından verilen bir eğitim programı, köpeğinizle paylaştığınız yaşamın kalitesini artırır ve onunla geçireceğiniz vakti daha eğlenceli ve kolay bir hale getirir. Çünkü eğitimli köpek, kendine olan güvenini kazanmıştır ve çevresi için tehlike olmaz, çevresinden de ona bir tehlike gelmez. Eğitimli bir köpeğin sosyal yaşamda ne yapacağını sahibi bilir, onunla beraberken daha huzurlu ve güvenli zaman geçirir eğitimli bir hayvan sahibi köpeğiyle daha mutludur.

EĞİTİMİN TEMELLERİ

Köpek eğitimi belirli bir sabır ve sevginin ürünüdür. Çünkü eğitimci eğer köpek sevgisinden uzak ve sabırsızsa belirli bir zaman süreci sonunda eğitim hem köpeğe hem de eğiticiye eziyet haline gelecektir bu amaçla köpek eğitimini veren kişi yaptığı işi sevmeli yaptığı işten zevk almalıdır. Çünkü köpek eğitimi tamamen hayvanla eğitmenin arasındaki duygusal bağla birebir alakalıdır. Eğer köpeğinize kendiniz eğitim vermek istiyorsanız sabırlı ve tutarlı davranmanız şarttır .Köpeğinize bir şey öğretmek isterken hem kendi psikolojinizi hem de köpeğinizin psikolojisini bozabilirsiniz. Buda hayvanın yetişkin dönemlerinde bile tamiri zor üzücü problemlerin doğmasına yol açabilir. Eğer kendinize bu konuda güvenmiyorsanız köpeğinize bir şey öğretmeye çalışmayın zaten başaramazsınız. Eğer köpeğinizin diğer köpeklerden farklı olmasını istiyorsanız; işini seven profesyonel bilinçli bir eğitmene başvurmanız tek şarttır.

Added (07.10.2011, 21:28)
---------------------------------------------
İTAAT EGİTİMLERİ

İtaat eğitimi iki aşamadan oluşur; birincisi temel itaat eğitimi ,diğeri ise ileri itaat eğitimidir. Adından anlaşılacağı gibi temel itaat eğitimi eğitimin başlangıcıdır nasıl temelinde bozuk olan bir bina en ufak deprem sarsıntılarında yıkılırsa köpeğiniz içinde temel itaat aynı derecede önemlidir.Temel itaati iyi almamış bir hayvan; İleri İtaat Eğitimi, Bodyguard ve Alan Koruma Eğitimlerinde başarı sağlayamaz ve aldığı eğitimleri sizin her istediğiniz zaman yerine getirmeyebilir.
Sizin hayvan üstünde mutlak hakim olmanız için temel itaat eğitimini mutlak profesyonel bir eğitmenden alması gerekmektedir.Temel itaat eğitimini almış bir köpeğe ileri itaat ve bodyguard alan koruma eğitimi verilmesi daha kolay olacaktır.
Eğitim süreci hayvanın karakterine ve algılama yeteneğine göre değişmektedir bu yüzden her ırk için sabit bir eğitim süresi vermek son derece yanlıştır ama genel olarak temel itaat 4 ila 6 haftalık zaman birimde verilmektedir. İleri itaat eğitimini de temel itaat sonrası aynı şekilde 4 ile 6 haftalık zaman süreci içersinde mutlu sona ulaşılmaktadır.
Eğitimin son aşaması bodyguard ve alan koruma eğitimidir bu eğitim programı tek bir eğitim programı olarak kabul edilmekte , tek bir eğitim programı içerisinde bodyguard ve alan koruma eğitimi aynı anda verilmektedir bu eğitim programını her köpeğin alması beklenemez .Bu eğitim köpek ırkının karakteristik özellikleri ile ilgilidir bu bakımdan her ırka bodyguard eğitimi vermek doğru değildir. Karakteri uygun olmayan bir cinse bu eğitim verilse bile hiçbir zaman gerçek başarıya ulaşılmayacaktır.
Bodyguard ve alan koruma eğitimi alacak köpeğin profesyonel bir eğitmen tarafından karakter testi uygulanmalı ve buna eğitmenin karar vermesi gerekmektedir.

İnsanların boş yere maddi ve manevi kayıplarını önlemek amacıyla karakter testi uygulaması yapılmaktadır.

Added (07.10.2011, 21:30)
---------------------------------------------
İleri İtaat Eğitimi



Şekil olarak Temel itaat eğitimindeki komutlar ile aynıdır. Bu eğitimin farkı, köpek ile sahibi arasında her hangi bir tasma, flexi gibi köpeğin bağlı olduğu bir cisim bulunmamasıdır. Tasmasız eğitim olarak ta adlandırılan bu eğitim sisteminin hedefi, köpek uzak mesafelerden komuta edilebilmesini ve tasmasız olarak sahibi yanında rahatlıkla kontrollü bir şekilde hareket etmesini sağlamaktır. Eğitim süresi, köpeğin ırk, karakter ve yaş özelliğinin yanında sahibinin de karakter özelliğine 20 ila 30 gün arasındadır.

Önemli: Özellikle ileri itaat eğitiminde köpek sahibinin, karakteri eğitimde uygulanacak ödül programlarından, eğitim süresine kadar birçok faktör üzerinde etki yapar. Bu nedenle köpek alırken, kendi karakterimizi ve sosyal yaşantımızı göz önünde bulundurmalıyız.

 
Forum » Test category » Eğitim » eğitim (ee)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: